חדלות פירעון
עורכי הדין במחלקת חדלות פירעון במשרדנו מייצגים בהליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי.
מטרת החוק שנכנס לתוקף בחודש ספטמבר 2019 היא להביא לשיקומו הכלכלי של אדם שנקלע למשבר כלכלי בתום לב והשבתו אל החברה מחדש כגורם יצרני. תוך כדי הסדרה, של חובותיו לנושים, ככל הניתן.
אם בעבר, אדם שהיה פושט רגל היה "זוכה" לאות קלון, הרי שהיום ההתייחסות לאירוע חדלות פירעון הינה כאל רֵע הכרחי, כחלק ממהלך העסקים רגיל של חברה תקינה. לא עוד פגם מוסרי או התנהלות חסרת אחריות בהכרח היא שהביא את הנוקט בהליך חדלות פירעון להיעזר בהוראות החוק על מנת להיחלץ מהצרה הכלכלית שפקדה אותו.
אדם שיש לו נכסים ובאמצעותם יכול לפרוע את חובותיו, ספק אם הליך חדלות פירעון מתאים עבורו. לאחר בחינת מצבת החובות והנושים לצד מצבת הנכסים, ייתכן והמסקנה הנכונה עבורו תהיה שמוטב לו אם יפעל להסדרת החובות בהסכמה אל מול הנושים, להם חייב כספים, תוך ניהול משא ומתן נכון ומקצועי וגיבוש מתווה מוסכם לסילוק החוב.
אפשרות אחרת, הינה, בהתאם לנסיבות, לנקוט בהליכים משפטיים אחרים בבית משפט או בהוצאה לפועל.
במידה והסדר החובות לא מתאפשר, בין אם בשל היקף החובות ובין בשל העדר הסכמה של הצדדים, אז תישקל הגשת בקשה לצו פתיחת הליכים בהתאם לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי.
מדובר בצעד חריג ובעל השפעה על החייב ובני משפחתו. לכן, חשוב להיוועץ עם עורך דין בעל מומחיות בתחום. כל טעות בניתוח הסיטואציה עלולה להביא לתוצאה לא טובה עבור החייב ולעיתים, הנזק עלול להיות גדול מן התועלת.