כתבות
החוק לצמצום השימוש במזומן ייכנס לתוקף בשבוע הבא
חוק לצמצום השימוש במזומן עתיד להיכנס בימים הקרובים לתוקף, איך זה עתיד להשפיע על עסקאות נדל"ן? מה יקרה עם עובדים שמקבלים את משכורתם במזומן? מה משמעות החובה של צ'קים למוטב בלבד? וכיצד זה עתיד להשפיע עלינו
עו"ד שי הולנדר גרוס, בכתבה שהתפרסמה ב"ישראל היום" על ההשפעות החוק.
לפרטים
חוק צמצום השימוש במזומן הוא אחד השינויים הדרמטיים הצפויים להתחולל ב־2019.
החוק, שייכנס לתוקף ב־1 בינואר 2019, מגביל את היכולת של כלל הציבור להשתמש בכסף מזומן בסכום שמעל תקרה מסוימת, ואמור לשנות את הרגלי הצריכה של כולנו, במובן זה שהוא מנסה לעודד את הציבור לעבור לאמצעי תשלום דיגיטליים. שוחחנו עם עו"ד דוד צור, מתמחה בעסקאות נדל"ן ובעסקאות מסחריות.
מה דירוג האשראי שלך אומר עלייך?
לגבי כל אחת ואחד מאתנו יש דוח נתוני אשראי שיכול להשפיע על יכולתנו לעשות עסקים, לקבל הלוואה, לשכור נכס ואפילו למצוא בן או בת זוג.
לפני כחודשיים, עלה לאוויר מאגר נתוני אשראי המכיל מידע רב אשר יכול לשמש בהתנהלות היומיומית שלנו, בין היתר מול מוסדות פיננסים, בעלי נכסים, ספקים וכו' בארצות
הברית, שם קיים...
הברית, שם קיים...
לפרטים
בארצות הברית, שם קיים המאגר כבר שנים רבות, דירוג האשראי הפך לכל כך משמעותי עד שסקר שבוצע לאחרונה מצא ש 40% מהאמריקנים מעוניינים לדעת את דירוג האשראי של בן הזוג המיועד שלהם עוד לפני הדייט הראשון.
עו"ד שי הולנדר גרוס, מומחה בתחום דיני החייבים בראיון לישראל היום מסביר מדוע כדאי לכל אזרח, לצמצם את אי הוודאות בנוגע למידע המופק עליו בדו"ח ולבקש מראש את דוח דירוג האשראי שלו.
בחינה של דוח זה תאפשר לנו לדעת איזה מידע מפורסם עלינו ואם נדרש לתקן את אותו מידע ובכך, לשפר את דירוג האשראי שלנו.
אז רגע לפני שדירוג האשראי שלכם עלול לפגוע בכם, מוזמנים לקרוא את הכתבה המלאה כפי שהתפרסמה בישראל היום
חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי ייכנס לתוקף בשבוע הבא
ביום ראשון הקרוב ייכנס לתוקף חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, אשר צפוי להשפיע על מאות אלפי ישראלים. מדובר במהלך שיהיו לו השלכות מרחיקות לכת על כל אזרח שנקלע לחובות אך לא רק, אלא גם על עסקים רבים ואף על אזרחים מן השורה המבקשים לקבל אשראי.
לפרטים
במסגרת כתבה שעלתה היום בישראל היום שסקרה חלק מהיתרונות והחסרונות של החוק, טען עו''ד שי הולנדר גרוס, שהחוק החדש אינו יוצר את האיזון הדרוש בין האינטרסים של החייב לאינטרסים של הנושה.
מוזמנים להרחיב בנושא.
חוק חדלות הפירעון תקוע — ומטרת שיקום החייבים נזנחה
חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי אמור היה לשלב מחדש את החייב בחיי הכלכלה ולהכשירו להתנהלות כלכלית נכונה. עד היום, לא הותקנו התקנות שיאפשרו הוצאה אל הפועל את מטרתו המוצהרת של החוק. בימי קורונה כשיותר ויותר עצמאים ובעלי עסקים מגיעים לחדלות פירעון ...
לפרטים
בימי קורונה כשיותר ויותר עצמאים ובעלי עסקים מגיעים לחדלות פירעון - הם לא זוכים לכלים שיסייעו להם לפתוח פרק חדש בחיים.
קראו המאמר שלי לעיתון "דה מרקר".
המהדורה המודפסת בתגובה הראשונה👇
חובות צריך לשלם? לפי החוק החדש — לא בטוח
החודש החלה מהפכה שתשפיע על חייהם של מאות אלפי ישראלים. כניסתו לתוקף של החוק החדש העוסק בחדלות פירעון במטרה לשקם כלכלית את החייבים, תוך ציודם בכלים שימנעו מהם להיקלע למשבר זה בשנית.
לפרטים
המטרה מאחורי החוק החדש ראויה, אך בפועל, זו דוגמה קלאסית לאמרה: "הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות".
מוזמנים לקרוא את מאמרו של עו"ד שי הולנדר גרוס שהתפרסם היום (24.9.19) בדה מרקר
לפרק או לשלם?
בוודאי שמעתם על בקשת הפירוק שהוגשה לרשת מכוני הכושר לנשים סטודיו C. משבר הקורונה הכלכלי עדיין לא חלף, וזוהי תקופה קשה לחברות רבות. מוזמנים לקרוא את מאמרו של עו"ד שי הולנדר גרוס "לפרק או לשקם?" במגזין הכלכלי "יומן עסקים".
לפרטים
ללא גביית חובות יהפכו נושים לחייבים
אתמול התראיינתי בערוץ 7 בעקבות תיקון חקיקה שהקפיא את האפשרות להגביל רשיונות נהיגה של חייבי הוצאה לפועל למשך שישה חודשים. ציינתי, כי לדעתי, חייבים רבים מנצלים לרעה את ההוראות המקלות שנקבעו מאז תחילת משבר הקורונה וכתוצאה מכך נפגע מוסר התשלומים של החייבים.
לפרטים
התוצאה עלולה להיות שהנושים עצמם שלא ייגבו חובות יהפכו בעצמם לחייבים!
בעל חברה לשיווק מזון: "בגיל 79 אני רואה איך מפעל חיי שומם"
מצב העסקים בתחום המסעדות ובתי הקפה איום וברור שהם נפגעו קשה. רבים מהם נקלעו לקשיים וסגרו את העסקים, אבל יש גם כאלה שנפגעו פחות "רוכבים על הגל" ומעכבים תשלומים לספקים.
לפרטים
כלפיהם ניתן לנקוט בהליכים משפטיים ולגבות את התשלומים שהם מעכבים.
חשוב להפעיל שיקול דעת בכל מקרה לגופו, ולפי הנסיבות לנסות להגיע להסדרת החוב.
ישראבלוף להמונים: אם המדינה לא תפתח את הכיס - לא יישאר כסף בכיס
במאמר דעה שכתבתי ל"וואלה דעות" ציינתי, כי למרות מצב החירום הנרחב, ישראל עדיין משתרכת בתחתית המדינות מבחינת התמיכה באזרחים. כשהיא מוציאה תקציבי עתק על תאגידי הענק וחוסכת על גבם של העסקים קטנים,
לפרטים
עלולה להתרחש מגיפת פשיטות רגל והמשק ייכנס למשבר.
זה הזמן לחשוב מחוץ לתבניות הרגילות!
ישראבלוף להמונים: אם המדינה לא תפתח את הכיס - לא יישאר כסף בכיס
במאמר דעה שכתבתי ל"וואלה דעות" ציינתי, כי למרות מצב החירום הנרחב, ישראל עדיין משתרכת בתחתית המדינות מבחינת התמיכה באזרחים. כשהיא מוציאה תקציבי עתק על תאגידי הענק וחוסכת על גבם של העסקים קטנים,
לפרטים
עלולה להתרחש מגיפת פשיטות רגל והמשק ייכנס למשבר.
זה הזמן לחשוב מחוץ לתבניות הרגילות!
איך להיכנס למוד של חיסכון בימי הקורונה: המדריך היומי לעולם במשבר
כלל העסקים ומשקי הבית נאלצים בימים אלו להיכנס למוד של חיסכון. זוהי ההתמודדות של כולנו ב"כלכלת הקורונה" שנכפתה עלינו. כתבתי ל"גלובס" טור עם טיפים, בהמשך לטור שכתבתי ל-ynet שגם אותו תוכלו לקרוא כאן בדף.
לפרטים
מוזמנים לקרוא ולהיעזר. נשמח לעוץ לכם עצה ולסייע בכל הנדרש.
לסייע לעסקים הקטנים
מגיפת הקורונה גורמת נזק כלכלי עצום שמורגש היטב בעסקים רבים גדולים וקטנים. אני קורא לבעלי התפקידים הרלוונטיים בישראל, שלא להתעלם מהפגיעה הצפויה למשק, לקבל החלטות שאינן רק במישור הבריאותי.
לפרטים
מוזמנים להאזין לשיחה שלי על הנושא עם יואב מינץ, ברדיו צפון. האזנה נעימה.
מקלים על חייבים ופוגעים בנושים
הכלים של הנושים לפעולה מול חייב שנכנס להליך של פשיטת רגל, מצומצמים מאוד ורוב הסיכויים שלא יראו את כספם. עו"ד שי הולנדר גרוס, בראיון לערוץ 7 על האתגרים שמזמן חוק חדלות הפירעון, שנכנס לתוקפו אתמול.
לפרטים
הסבר לירידה בטבע: מלינקרודט שוקלת פשיטת רגל בעקבות פרשת משככי הכאבים
פשיטת רגל של חברה, משפיעה לא רק עליה כאם על מעגלים רחבים יותר.
לפרטים
חברת מלינקרודט בארה"ב, הנמצאת בימים אלה במרכז פרשת משככי הכאבים, הודיעה לאחרונה כי היא שוקלת להכריז על פשיטת רגל.
בסמוך למועד ההודעה צנח שווי החברה ב 40%. והמקביל נפגעו גם חברות אחרות בתחום. כך לדוגמא שווי המניות של חברת טבע ירד ב 3% ועוד.
להליכי פשיטת הרגל, גם בקרב יחידים, יש השלכות רחבות וחובה עלינו לבחון את כולם טרם כניסתנו להליך.
לפעמים אין ברירה: המדריך לפושטי הרגל
לבקשת מוסף "ממון שלישי" של ידיעות אחרונות השתתף עו"ד שי הולנדר גרוס במדריך שאלות ותשובות לפושטי הרגל, שפורסם היום. בין היתר התייחס, לאופן התנהלות בהליך חדלות פירעון של יחיד, השונה מהליך של חדלות פירעון אצל חברות.
לפרטים
ישנן סוגיות רבות שצריך לדון בהן לפני קבלת ההחלטה על פתיחה בהליך של חדלות פירעון ושיקום כלכלי, המוכר בשמו פשיטת רגל.
אנו מזמינים אתכם להסתייע במשרדנו בנושא.
הרצאתו של עו"ד שי הולנדר גרוס בנושא ארגז כלים לעסקים
בהתמודדות עם סיכוני אשראי וחובות בתקופת הקורונה תועבר היום, 14.2.21 בשעה 16:45. הרצאה זו הינה אחת מבין סדרת הרצאות מקוונת בנושא הנגשת מידע משפטי עסקי לעסקים קטנים ובינוניים.
לפרטים
ההרצאה תועבר בדף לשכת עורכי הדין. שני מפגשים נוספים יתקיימו בתאריכים 21.2 ו-28.2.
ראיונות ופודקסטים
מוזמנים להאזין לריאיון של עו"ד שי הולנדר גרוס מיום 10.02.2022 אצל ליאת רון ואריה מליניאק במגזין הכלכלי היומי "איפה הכסף" ברדיו 103.
התיקון לחוק הוצאה לפועל לא מאפשר עוד להגביל רשיונות נהיגה של חייבים.
קודם לתיקון, קבע המחוקק איזון בין חייבים לבין הנושים, אך כעת כללי המשחק השתנו לטובת החייבים.
לפרטים
שר המשפטים פירסם תזכיר לפיו, לא ניתן יהיה עוד למנוע החזקת רישיון נהיגה מאדם, רק בשל חובותיו בהוצאה לפועל או במרכז לגביית קנסות.
האם זהו צעד נוסף לקראת הפיכתה של מדינת ישראל לגן עדן לחייבים או שמא זו בשורה חברתית חשובה לחייבי הוצאה לפועל?
לפרטים
מוזמנים להאזין לריאיון של עו"ד שי הולנדר גרוס עם איציק מצרפי בתוכנית הכלכלית של רדיו גלי ישראל.
עו"ד שי הולנדר גרוס בריאיון לאיציק מצרפי בתוכנית הכלכלית "השיטה" ברדיו גלי ישראל על רקע פרסום דו"ח סיכום פעילות לשנת 2020 של הממונה על חדלות פירעון במשרד המשפטים. במהלך שנת 2020 הוגשו לממונה בכונס הנכסים הרשמי במשרד המשפטים 17,495 בקשות להליך חדלות פירעון ושיקום כלכלי...
לפרטים
ו-4751 בקשות הוגשו לרשות האכיפה והגבייה. הבקשות לרשות האכיפה מוגשות כשהיקף החובות נמוך מ-150 אש"ח.
עד כה, ניתנו מעל 7000 צווי הפטר מהחוב והוגשו 1200 בקשות לפירוק.
בריאיון מתייחס עו"ד הולנדר גרוס, בין היתר, לפתרונות הקיימים עבור בעלי עסקים קטנים ובינוניים שנקלעו לחובות, לאו דווקא בשל כך שהעסק לא צלח, אלא מאחר ולא היה להם גיבוי כלכלי לצלוח את תקופת הקורונה וסגירת העסקים בשל המגבלות.
עו"ד שי הולנדר גרוס נענה לבקשת לשכת עורכי הדין והמדרשה - אקדמיה ארצית לעורכי דין והרצה על הסדרי חוב במסגרת חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי. צירפנו טעימה מההרצאה. לצפייה בהרצאה המלאה מוזמנים להיכנס לתגובה הראשונה.
לפרטים
עו"ד שי הולנדר גרוס בריאיון לתוכנית עושים צהריים בגלי צה"ל בהגשת עידן קוולר, על השלכות משבר הקורונה, המשבר הכלכלי אליו נקלעו רבים וריבוי הליכי חדלות פירעון (פשיטות רגל). הגל הגדול עוד לפנינו ומה ניתן לעשות בכדי להימנע מהסיטואציה.
לפרטים
לבקשת ערוץ 11 התראיינתי אתמול לפרויקט "המובטלים החדשים". אלפי ישראלים קורסים כלכלית, לא מצליחים לעמוד בהחזרי ההלוואות ונכנסים להליך חדלות פירעון המוכר בשמו פשיטת רגל.
לפרטים
בימי שגרה, משרדנו מלווה עסקים וחברות בגביית חובות, אבל בימי משבר אלו, אנו מסייעים גם לבעלי עסקים - עצמאים קטנים ובינוניים, בעלי חברות ושכירים במציאת פתרונות יצירתיים למצב אליו נקלעו ולהסדרת החובות.
השתתפתי בתכנית "בוקר טוב ישראל" בגלי צה"ל והסברתי על הסכנות האפשריות של אי עמידה בהחזר הלוואה.
לפרטים
"מדינה פושטת רגל" על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי של יחידים וחברות. אתמול התארח עו"ד שי הולנדר גרוס בתוכנית "זה מה יש" ברדיו סול בהנחיית הראל משה, שוקי אברהם ושאול אייזנברג, לשיחה מקיפה על הליכי חדלות פירעון, או בשמם המוכר יותר פשיטות רגל.
לפרטים
מוזמנים לצפות בריאיון בוידאו.
הריאיון המלא בשמע בתגובה הראשונה . ממש כאן 👇👇
אתמול (19.5) ביקש ממני חברי, עו"ד בועז קניג להתראיין בתוכניתו "נקודת משפט" ברדיו קול רגע. התייחסתי לשיקולים של בעלי העסקים לפתוח עסקיהם מחדש עם החזרה לשגרה.
לפרטים
על תוכנית חזרה הדרגתית לפעילות לצד שליטה בהוצאות, גיבוש תזרים כלכלי נכון ונוח והגעה להסדרים עם הבנקים וספקים בגין חובות עבר והוצאות שוטפות.
וגם על מתווים חדשים לשינוי חקיקה שיאפשרו מעין הקפאת הליכי גביית חובות לתקופה
בת מספר חודשים לאחר הקורונה.
האם אתם מוכנים לשלם חובות של אחרים? האם אתם בעד למחוק חובות למי שחי על חשבון אחרים? חוק חדלות פירעון החדש, לא מבחין בין אנשים שכשלו עסקית בתום לב לבין כאלו שחיים ברמת חיים גבוהה, מעל ליכולתם הכלכלית ועל חשבונם של אחרים.
לפרטים
העובדה שהמדינה בעצמה יוצרת חובות ולא משלמת בזמן, "תורמת" למוסר התשלומים הלקוי ולכך שעוד ועוד אנשים נכנסים לפשיטת רגל.
מוזמנים לשמוע את דעתי בנושא ובראיון שנערך איתי בתוכניתו של אברי גלעד בגל"צ "השיח"
חוק חדלות הפירעון, אשר נכנס לתוקף לפני מספר שבועות, מותיר את האנשים והעסקים הקטנים והבינוניים להם חייבים כספים ברוב המקרים, ללא הגנה של ממש. התארחתי אצל יניר קוזין בערוץ הכנסת כדי להסביר את משמעות החוק והשלכותיו. מוזמנים לצפות.
לפרטים
בתקופה האירועים הקרובה , אנחנו נראה איך מתמודדים בעלי העסקים בתחום עם ההגבלות שמטיל החוק להגבלת השימוש במזומן. עד לתחילת 2019, שזה המועד שהחוק נכנס לתוקף, מותר היה לעשות עסקאות במזומן ללא הגבלה והפרקטיקה בתחום האירועים היתה שמרבית
לפרטים
התשלומים לספקים בוצעו במזומן. כך לבעלי אולמות אירועים, לחברות קייטרינג, לצלמים, שמלות, איפור וכו.
עו''ד שי הולנדר גרוס, מומחה לדיני חייבים, בראיון לתכנית הכלכלית של כאן ב', איך אמורים אולמות האירועים להתכונן לעונת החתונות, איך הזוגות הצעירים צריכים להתכונן להעברת כסף רב במזומן והאם יש אפשרות שבעלי עסקים יימצאו את עצמם עוברים על הוראות החוק, מה שיחשוף אותם לקנסות ואפילו לסנקציות פליליות?
"המדינה מייצרת מהלך שמגדיל את האשראי המוצע, אבל אינה מעניקה חינוך פיננסי שיאפשר להבין את משמעות לקיחת ההלוואה" ביום שישי האחרון נכנס לתוקפו חוק מאגר נתוני האשראי המאפשר לכל נותן אשראי במדינת ישראל לראות את נתוני האשראי שלכם.
לפרטים
עו"ד שי הולנדר גרוס, המתמחה בתחום דיני החייבים, בראיון לתוכנית "צבע הכסף" (כאן ב') על היתרונות והחסרונות של המאגר.
עו"ד שי הולנדר גרוס, מומחה בתחום דיני החייבים וראש העמותה לקידום מוסר התשלומים בישראל, בראיון לרדיו ארץ, על מהות חוק מוסר התשלומים, על הסיבות בגינו החוק טרם יושם במלואו, על הבג"צ שהוגש בנושא ועוד.
לפרטים
"המדינה ידעה שההגבלות על שימוש במזומן שקובע החוק עלולות לפגוע בהכנסות של העסקים ולראיה, דאגה להחריג את עצמה ולהתיר תשלום במזומן ככל שמדובר בחובות כלפיה." מוזמנים להקשיב לקטע קצר של עו"ד שי הולנדר גרוס, במסגרת פאנל בנושא "חוק המזומנים" שנערך בכנס הראשון של התאחדות בעלי המלאכה בים המלח.
לפרטים
במהלך יוני 2017 עבר בכנסת חוק מוסר התשלומים – אז מה?! העמותה לקידום מוסר התשלומים בישראל, שבראשה עומד עו"ד שי הולנדר גרוס ולה״ב – לשכת הארגונים העצמאיים פתחו לאחרונה קו חם אנונימי לעסקים וחברות שנפגעו כתוצאה מאי יישום חוק מוסר התשלומים.
לפרטים
למרות שעברה שנה וחצי מאז כניסתו לתוקף של החוק הלכה למעשה הוא אינו מיושם - ספקים עדיין לא מקבלים את התשלום בזמן ונתונים לחסדי הגוף לו סיפקו את השירות. כיוון שהמדינה היא המעסיקה הגדולה ביותר במשק, נוצר מצב בו למרות שהספקים אינם מקבלים את התשלום בזמן הם מפחדים להתלונן.
מטרת הקו הינה שבעלי עסקים או קבלנים יוכלו להתלונן באופן אנונימי בעת הפרת החוק, דבר שיאפשר לעמותה וללהב לפעול אל מול הגוף המפר.
מוזמנים להרחיב בנושא בראיון שהתקיים עם עו"ד שי הולנדר גרוס בכאן ב'
ואם נפגעתם אל תהססו מוזמנים לפנות לקו החם בטלפון - 03-6242633
בשבוע הבא יכנס לתוקפו חוק המזומן! החוק שמטרתו להילחם בהון השחור, יגביל את השימוש במזומן בעסקאות מסוימות ובכך יוביל לצמצום העסקאות הלא מדווחות. לחוק ישנם יתרונות רבים אך גם צדדים שליליים העלולים להוביל אנשים בעלי קשיים כלכליים לפשיטת רגל.
לפרטים
עו"ד שי הולנדר גרוס, על השלכות החוק בכתבה במהדורה המרכזית של ערוץ 20 (26.12.2018)
חוק לצמצום השימוש במזומן עתיד להיכנס לתוקף ב 1.1.2019 - עו"ד שי הולנדר גרוס ועו"ד רונן קצף (משרד מ. פירון) מתארחים בתוכנית "צבע הכסף" (כאן ב) על השלכות חוק המזומן ועל העתירה שהוגשה נגד כניסתו לתוקף.
לפרטים
במערכת הבחירות האחרונה לקחו חלק אלפי מועמדים ברחבי הארץ, שהקמפיינים שלהם עלו בין עשרות אלפי ש״ח ועד מיליוני ש״ח. חלק מהמועמדים, שהצליחו להכניס מועמדים או מנדטים למועצה, יזכו להחזר כספי מהמדינה בהתאם לישוב בו הם גרים...
לפרטים
אך לחלק בלתי מבוטל מהמועמדים המרוץ, יצר גירעון תקציבי וחובות אל מול ספקים, עסקים קטנים ובינוניים רבים שיוותרו עתה אל מול שוקת שבורה. מוזמנים להקשיב לראיון בתוכנית "צבע הכסף" (כאן ב') עם עו"ד שי הולנדר גרוס על חובות ובחירות
היום יתארח עו"ד שי הולנדר גרוס בתוכנית "זה מה יש" ברדיו סול.
מוזמנים לצפות ולהאזין לתוכנית בין 16:00 - 18:00
לפרטים